Overzicht seizoen 2016 – 2017

Coördinator werkgroep Stedelijk: Evelien Rutgers

21 maart 2017
Op deze derde clubavond van het nieuwe seizoen zijn hebben we werk bekeken van 10 fotografen. De onderwerpen waren, trappen, fietsen en architectuur. In onderstaande galerij geven we een impressie van de besproken foto’s.

Nieuw thema “Straatfotografie zwart-wit”
Het nieuwe thema voor de volgende keer is “Straatfotografie in zwart-wit”. Dit naar aanleiding van de presentatie van Herman de Pagter. Het begrip straatfotografie mag ruim worden geïnterpreteerd. Het gaat niet alleen om het fotograferen van mensen in de publieke ruimte, maar alles wat te zien is op straat kan er onder vallen.

Foto uitstapje naar Amsterdam Zuid
Op maandag 24 april a.s. willen we een uitstapje organiseren naar de Amsterdamse Zuidas. Om alvast wat inspiratie op te doen, volgt hier een link met foto’s van de Zuidas die te zien zijn op Flickr.

De eerstvolgende clubavond is op 23 mei 2017.

Stedelijke fotografie

De werkgroep ” Stedelijk” bestaat dit seizoen uit 12 enthousiaste Cameraclubleden die zich richten op het fotograferen van oude- en nieuwe architectuur, straatfotografie en urban fotografie. Daartoe maken de werkgroepleden regelmatig foto-excursies en bespreken tijdens de clubavonden de resultaten van deze uitstapjes. We vatten het thema “Stedelijk” ruim op.

In 2015 bezochten we in Rotterdam het nieuwe station en de Markthal, de brug ‘De Oversteek’ bij Nijmegen, de Hoogoven bij Duisburg, het nieuwe station in Delft en het Chinees Nieuwjaar in Den Haag.

17 januari 2017
Op deze eerste clubavond van het nieuwe seizoen zijn hebben we werk bekeken van 9 fotografen. De onderwerpen waren, trappen, WUR bij nacht en stedelijk algemeen.

De eerstvolgende clubavond is op 21 maart 2017.

1 november 2016
Op de eerste clubavond van het nieuwe seizoen zijn de volgende suggesties genoemd voor een uitstapje in het nieuwe seizoen:
– avondfotografie bij Campus Wageningen
– nieuwe eiland in de Waal bij Nijmegen
– Doel (urban fotografie) en Antwerpen, met overnachting
– Dusseldorf
– Luxemburg stad

De eerstvolgende clubavond is op 17 januari 2017. Dan gaan we onder andere ingezonden foto’s bespreken met als
thema “Trappen”.

Overzicht seizoen 2015 – 2016

Stedelijke fotografie

De werkgroep ” Stedelijk” is in 2015 een 12-tal Cameraclubleden die zich richten op het fotograferen van stedeschoon: oude- en nieuwe archiktektuur en straatfotografie. Daartoe maken de werkgroepleden regelmatig foto-excursies en bespreken de resultaten van deze uitstapjes. We vatten hierbij het thema “Stedelijk” ruim op. Ook tonen we elkaar  ‘stads’-foto’s die we individueel maakten.

Zo bezochten we in 2015 in  Rotterdam het nieuwe station en de Markthal, de brug ‘De Oversteek’ bij Nijmegen, de Hoogoven bij Duisburg bij avond, en het Chinees Nieuwjaar in Den Haag.

De plannen voor 2016 zijn o.a. een bezoek aan Dusseldorf en Antwerpen.

Coördinator werkgroep Stedelijk: Alice de Gier