Portretfotografie is een genre binnen de fotografie dat zich specifiek bezighoudt met portretten. Portretfotografie heeft de menselijke figuur en vaak het menselijk gezicht als onderwerp. Van een geënsceneerd studioportret tot een simpele pasfoto. Ook de mens in een bijzondere omgeving kan tot de portretfotografie behoren.

Bron: Wikipedia

Plannen voor seizoen 2019-2020

In seizoen 2019-2020 zijn er bijeenkomsten gepland op 24 september en 17 december 2019 en in 2020 op 10 maart en 26 mei. De leden van de werkgroep bespreken er hun recente werk en maken soms afspraken voor gezamenlijke projecten. Meestal worden de foto’s als print besproken.
Alle clubleden zijn van harte welkom op de werkgroep bijeenkomsten en kunnen ook eigen werk op het gebied van portretfotografie meenemen.

  • Concertfotografie (contactpersonen Jan Snel)
    Ook in het komend seizoen gaat Jan concerten fotograferen en daarbij proberen ook betere portretten te maken maken. In een aantal gevallen zou iemand mee kunnen om ervaringen en foto’s uit te wisselen.
  • Groep fotoshoot op locatie (contactpersonen Nico van der Boor en Dick Engelen)
    Het idee is om met een paar fotografen en één ervaren model een fotoshoot op locatie te organiseren en daarna de resultaten te vergelijken.

Seizoen 2018-2019

In seizoen 2018-2019 heeft de werkgroep Portret een mentoraat georganiseerd onder supervisie van Hans Brongers. Er zijn buiten de bijeenkomsten van de mentoraatgroep geen aparte bijeenkomsten van de werkroep Portret geweest.

Coördinator werkgroep Portret: Jan Snel
De werkgroep Portret houdt zich (zoals de naam al doet vermoeden) bezig met portretfotografie. Op de werkgroepavonden wordt werk besproken. Dat is individueel werk, maar ook foto’s die in groepsverband gemaakt zijn. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd waarbij de leden met bestaand licht of in een studio samen aan de slag gaan. Techniek, camera-instellingen en wijze van belichting zijn vaste onderdelen van gesprek, maar ook de aansturing van het model is een terugkerend onderwerp. Naast zelf-georganiseerde activiteiten worden leden van de werkgroep ook vaak gevraagd om bij evenementen of voorstellingen te fotograferen.