Creatief

Laat je verrassen door de opdrachten van deze werkgroep. Iedere bijeenkomst weer een nieuwe verrassing. Bijvoorbeeld het maken van een drieluik, een beeldrijm, een warm en een koud portret, creatieve afdruktechnieken, beroepen, textuur, wit op wit en zwart op zwart, is het kunst of is het een foto? En zo zijn er nog vele ideeën te verzinnen voor in de pot. Misschien heb je zelf ook wel ideeën, ze zijn van harte welkom. Iedere keer wordt er één getrokken. Foto’s zullen tussendoor op de website worden geplaatst voor onderlinge reacties.

Coördinator werkgroep Creatief: Ella Terlouw

Overzicht seizoen 2016 – 2017

14 februari 2017 / Verslag Werkgroep Creatief

Op onze derde bijeenkomst waren er tien mensen aanwezig, waaronder gast Marcus Hemminga. We hadden we een redelijk vol programma, acht mensen hadden voor de onderwerpen ‘Vergane glorie’ en ‘Magisch’ behoorlijk wat werk meegebracht.
Vooral Magisch bleek een uitdaging om te verbeelden, een aantal vertaalden dat met ‘Sfeer’ en ‘Licht’. Het woordenboek heeft het over ‘Toverachtig’, nou ga daar maar eens iets van maken. Niettemin was de helft daar redelijk, en enkelen daar heel goed in geslaagd.
Bij Vergane glorie kon men makkelijker uit de voeten, al lag daar wel het gevaar van gemakzucht op de loer. Er kwamen vooral oude gebouwen, ruïnes en aftandse mensen voorbij.
Na de pauze zagen we wat extra knip en plakwerk werk van Renk en presenteerde Raymond een serie ‘Reiger met bevroren kikker’. Evelien gunde ons een kijkje in haar ‘Photoshop’ keuken. Hoe zij werkt met lagen, verloop en andere technieken. Al met al een zeer leerzame avond.

Volgende bijeenkomst is 18 april, met de opdrachten: Knudde en Balans. Maar als je ‘Knudde’ nog al lastig vindt, mag je in plaats daarvan ook kiezen voor ‘Half om half’.

29 november 2016 / Verslag werkgroep Creatief

Tweede bijeenkomst Creatief, was een avond met verrassend veel werk. Nu leenden de wat concretere onderwerpen, “Paars” en “aan een lijntje” zich daar ook wel voor, maar toch fijn dat iedereen mee doet. Laten we lekker zo doorgaan.

Onderwerpen 14 februari: “Magisch” en “Vergane glorie”.

Verzoek : ‘Laat ook eens zien in stappen hoe je tot een resultaat bent gekomen’, en schroom dan niet om wat extra creatief werk mee te nemen.

27 september 2016 / Verslag werkgroep Creatief

We kunnen terugkijken op een geslaagde avond, negen creatievelingen waren van de partij. De opdrachten ‘Stadse fratsen’ en ‘Buiten proporties’ waren een schot in de roos, waar ook voor niet fotoshoppers goed mee te werken was. Leuk om ook eens kennis te maken met jullie ‘ander’ creatieve werk en zo jullie andere kant te zien.

De digitale draad zal ook weer worden opgepakt, zes mensen hebben zich er voor opgegeven.
Opdracht volgende keer: ‘Paars’ en ‘Aan een lijntje’.

Overzicht seizoen 2015 – 2016