Binnen de club zijn er vier werkgroepen. Elke werkgroep is gericht op een onderwerp. Deze werkgroepavonden zijn voor iedereen. Je kunt dus een avondje meedoen om te kijken.

Werkgroep Natuur
Natuurfotografie is in onze club populair. Veel van onze leden hebben binding met de natuur, ze zijn graag buiten en maken foto’s van landschappen, planten of dieren.
Er bestaan natuurfotografen ‘in soorten en maten’, ook bij ons.
De klassieke natuurfotograaf wil het liefst (onderwerpen uit) de natuur zo goed mogelijk vastleggen (registreren). Hij richt zich daarbij vaak op zeldzame of moeilijk vast te leggen soorten. Andere natuurfotografen worden meer gedreven door specifieke beeldeigenschappen zoals kleur, ritme, vorm, compositie of concept (idee). Deze laatsten zijn minder op kennis en onderwerp gericht en meer op esthetiek. Met veel geduld een zeldzame soort op de foto weten te krijgen mag een knappe prestatie zijn, maar het hoeft niet altijd een mooie foto op te leveren. Binnen de natuurfotografie in het algemeen lijkt de aandacht te verschuiven van het onderwerp naar het beeld. Dit leidt ertoe dat elk onderwerp benut kan worden, niet alleen de exotische soorten uit verre landen, maar ook het sprietje in de achtertuin. In onze werkgroep is ruimte voor ieders ideeën, wensen en opvattingen, dus alle ‘soorten’ natuurfotograaf kunnen aan hun trekken komen.

Coördinatoren werkgroep Natuur:
Marijke van der Giessen en Ina Pijnacker Hordijk
(Contact)

Werkgroep Portret
De werkgroep Portret houd zich (zoals de naam al doet vermoeden) bezig met portret fotografie. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd waarbij leden met bestaand of studio licht aan de slag gaan. Techniek, camera instellingen en wijze van belichting zijn vaste onderdelen van gesprek, maar zeker aansturing van het model is een terugkerend onderwerp. Naast zelf georganiseerde activiteiten worden werkgroepleden vaak gevraagd bij evenementen of voorstellingen te fotograferen.

Coördinator werkgroep Portret: Jan Snel

Werkgroep Stedelijke fotografie
De werkgroep ” Stedelijk” bestaat dit seizoen uit 12 enthousiaste Cameraclubleden die zich richten op het fotograferen van oude- en nieuwe architectuur, straatfotografie en urban fotografie. Daartoe maken de werkgroepleden regelmatig foto-excursies en bespreken tijdens de clubavonden de resultaten van deze uitstapjes. We vatten het thema “Stedelijk” ruim op.

In 2015 bezochten we in Rotterdam het nieuwe station en de Markthal, de brug ‘De Oversteek’ bij Nijmegen, de Hoogoven bij Duisburg, het nieuwe station in Delft en het Chinees Nieuwjaar in Den Haag.

Coördinator werkgroep Stedelijk: Evelien Rutgers

Werkgroep Creatief
Laat je verrassen door de opdrachten van deze werkgroep. Iedere bijeenkomst weer een nieuwe verrassing. Bijvoorbeeld het maken van een drieluik, een beeldrijm, een warm en een koud portret, creatieve afdruktechnieken, beroepen, textuur, wit op wit en zwart op zwart, is het kunst of is het een foto? En zo zijn er nog vele ideeën te verzinnen voor in de pot. Misschien heb je zelf ook wel ideeën, ze zijn van harte welkom. Iedere keer wordt er één getrokken. Foto’s zullen tussendoor op de website worden geplaatst voor onderlinge reacties.

Coördinator werkgroep Creatief: Ella Terlouw