Binnen de club zijn er vier werkgroepen. Elke werkgroep is gericht op een onderwerp. Deze werkgroepavonden zijn voor iedereen. Je kunt dus een avondje meedoen om te kijken.

Werkgroep Natuur

Natuurfotografie is in onze club populair. Deze werkgroep avonden worden gemiddeld door 15 personen bezocht. Veelal buitenmensen die zich door de natuur en de landschappen op allerlei manieren en plaatsen laten inspireren.

Dat geldt voor de klassieke natuurfotograaf die zeldzame soorten zo natuurgetrouw vastlegt, tot de moderne fotografen die spelen met compositie, kleur, ritme en licht. Deze foto’s zijn minstens zo interessant, ja zelfs je eigen tuin kan dan een inspiratiebron zijn.

Het spreekt haast vanzelf dat we ons laten inspireren door de seizoenen, zowel op de 4 bijeenkomsten, maar ook in gezamenlijk gekozen thema’s en excursies.

Per mail worden de leden, ± een week van tevoren, uitgenodigd om  5-10 foto’s via ’WeTransfer’ in te sturen.

Tijdens de avond bespreken we ze via projectie op de beamer, waarin we proberen aan te sluiten bij de gedachte van de maker, maar ook tips geven hoe de foto anders of beter kan. Per fotograaf markeren we 1 foto voor de eindpresentatie.

Zo’n drie tot vier keer per jaar organiseren we een foto-uitstapje. Omdat het weer een prominente rol speelt  wordt de uitnodiging een paar dagen tevoren per mail verstuurd. Voor zover nodig proberen we met een volle auto te rijden. De resultaten van deze excursie bespreken we op de volgende werkgroepavond.

Vorig seizoen fotografeerden we eind oktober het landgoed Staverden in herfstsfeer. Begin februari lag er zowaar een pak sneeuw, dat hebben we op het Kootwijkerzand weten vast te leggen. Het Waterloopbos staat ook nog op ons verlanglijstje. Tijdens de excursies proberen we ’in het veld’ van elkaar te leren. We zoeken na afloop naar een plek om even koffie te drinken en na te praten.

Er is ruimte voor allerlei opvattingen, wensen en ideeën, zolang ’natuur’ het hoofdonderwerp is.

Contactpersonen: Ina Pijnacker Hordijk en Marijke van der Giessen

Coördinatoren werkgroep Natuur:
Marijke van der Giessen en Ina Pijnacker Hordijk
(Contact)

Werkgroep Portret
De werkgroep Portret houd zich (zoals de naam al doet vermoeden) bezig met portret fotografie. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd waarbij leden met bestaand of studio licht aan de slag gaan. Techniek, camera instellingen en wijze van belichting zijn vaste onderdelen van gesprek, maar zeker aansturing van het model is een terugkerend onderwerp. Naast zelf georganiseerde activiteiten worden werkgroepleden vaak gevraagd bij evenementen of voorstellingen te fotograferen.

Coördinator werkgroep Portret: Jan Snel

Werkgroep Stedelijke fotografie

De werkgroep Stedelijk houdt zich bezig met straatfotografie en architectuurfotografie. We gaan samen of alleen op pad om te fotograferen. in de clubavonden
kan iedereen zijn werk laten zien. Hierin gaat de voorkeur uit naar prints. De uitstapjes naar een stad of andere plek worden 2 á 3 in het jaar georganiseerd.
Ook mensen van buiten de werkgroep kunnen hieraan meedoen. ideeën voor plekken om te bezoeken zijn altijd welkom. We hopen ook dit seizoen weer veel mooi werk te zien.

Afgelopen jaar zijn we onder meer naar Doesburg geweest, waar men samen of apart bezig gingen. Het is een gezellig groepje,
en iedereen die wil is van harte welkom om een keer te komen kijken op een werkgroepavond.

Coördinator werkgroep Stedelijk: Evelien Rutgers

Werkgroep Creatief

Deze werkgroep bestaat uit enthousiaste mensen, die werken aan zelfgekozen thema`s, twee voor elke bijeenkomst, 8 thema`s per seizoen. Hoe deze onderwerpen worden weergegeven, concreet of abstract, volgens plan, idee of mening, is voor elke persoon anders. Daarom is de verrassing elke keer ook weer groot.

Alle middelen zijn geoorloofd, inclusief photoshop.

Je hoeft niet alleen te werken, met twee of in een groepje is prima. Op de bijeenkomsten is er ruimte voor individuele vragen, voor gezamenlijke projecten, of kan een eigen thema besproken worden, waar je gedurende het hele seizoen aan werkt en waar je steeds verslag van uitbrengt.

Al met al een inspirerende werkgroep met ruimte voor allerlei creatieve uitingen , individueel en in groepsverband. Kortom : voor elk wat wils.

Coordinator : Ella Terlouw

Coördinator werkgroep Creatief: Ella Terlouw